Search found 37 matches

by flashonja
Sun Dec 14, 2014 11:18 am
Forum: GRBL
Topic: How to set Z to 5mm manually?
Replies: 4
Views: 630

Re: How to set Z to 5mm manually?

Thanks I get it now!
cheers
m
by flashonja
Sat Dec 13, 2014 8:15 pm
Forum: GRBL
Topic: How to set Z to 5mm manually?
Replies: 4
Views: 630

Re: How to set Z to 5mm manually?

Thank you RobCee!
But can you (or someone else) elaborate a bit please? I'm more of a noobie as far g-code is in question.

cheers
m
by flashonja
Sat Dec 13, 2014 3:58 pm
Forum: GRBL
Topic: How to set Z to 5mm manually?
Replies: 4
Views: 630

How to set Z to 5mm manually?

Hey guys (and girls:), I'm not sure if this is the right topic, but I couldn't find one dedicated to g-code. I've recently installed a simple Z-touch probe, with grbl 0.9 we can finally easily set the Z origin without jogging! It works like a charm and I almost fell in love with it :)) The thing I w...
by flashonja
Wed Dec 10, 2014 9:35 am
Forum: GRBL
Topic: GRBL 0.9 - some issues
Replies: 11
Views: 1688

Re: GRBL 0.9 - some issues

thanks alot!
by flashonja
Tue Dec 09, 2014 10:01 pm
Forum: GRBL
Topic: GRBL 0.9 - some issues
Replies: 11
Views: 1688

Re: GRBL 0.9 - some issues

Since I'm planning to use UGS 1.0.6 which works fine with me, I was wondering if there is a command I could use to set x/y/z coordinates to zero separately? Similar to the UGS 1.0.8 nightly build which lets you zero out each axis separately.

thanks!
cheers
m
by flashonja
Tue Dec 09, 2014 9:52 pm
Forum: GRBL
Topic: GRBL 0.9 - some issues
Replies: 11
Views: 1688

Re: GRBL 0.9 - some issues

Hey guys, I've been away from my shapeoko for a month or two (other projects, not CNC relaterd I had to fix). I was kind of surprised when I've checked if there is a compiled fix (regarding an error with resetting the zero) for UGS 1.0.7 Are you guys still using 1.0.6 ? With the nightly build there ...
by flashonja
Sun Aug 24, 2014 5:04 pm
Forum: GRBL
Topic: GRBL 0.9 - some issues
Replies: 11
Views: 1688

Re: GRBL 0.9 - some issues

It's Win7
I double click on UniversalGcodeSender.jar, the same as on official version 1.07 that launches normally.

thanks
m
by flashonja
Sun Aug 24, 2014 11:03 am
Forum: GRBL
Topic: GRBL 0.9 - some issues
Replies: 11
Views: 1688

Re: GRBL 0.9 - some issues

+ can anyobody tell me how to make the movement smoother? With the the default value for x/y/z step/mm 250 movement is really really smooth, the sound of steppers too.
When I see x/y to 40 step/mm I get more jitering sound, obviously 'cus it's not continous movement.
by flashonja
Sun Aug 24, 2014 9:48 am
Forum: GRBL
Topic: GRBL 0.9 - some issues
Replies: 11
Views: 1688

Re: GRBL 0.9 - some issues

@ chamnit: It happened to me at least three times in a session. But now I can't recreate it again, so maybe it was a temporary thing. Will get back to you if it happens again.

@ fl0yd: thank you very much for the ugs. From which command line do I need to run it?
by flashonja
Sat Aug 23, 2014 6:37 pm
Forum: GRBL
Topic: GRBL 0.9 - some issues
Replies: 11
Views: 1688

GRBL 0.9 - some issues

Hey guys, I've just compiled grbl 0.9 and all seems to work, except two things. 1) I can't seem to reset zero anymore...it gives me an error: " Unsupported command" 2) After homing "Work position" and "Machine position" read-out freezes. Even if I soft reset it doesn't help solve the issue. Any idea...