ACME screw upgrade for Shapeoko Z-Axis

sell your stuff here
Forum rules
Only legal items and items related to CNC projects are eligible to be advertised through this forum. if your item for sale is deemed to be not fit for the forum it will be removed without warning by one of the moderators.
phinsil6
Posts: 26
Joined: Tue Apr 22, 2014 7:28 pm

Re: ACME screw upgrade for Shapeoko Z-Axis

Post by phinsil6 » Wed Mar 04, 2015 5:13 pm

sorry to make something so simple complicated, but I have tried opening in inkscape, fusion, autocad and its not opening right in any of them. it opens but the whole thing is scaled by 10. only reason i know this is because i'm able to measure one and only one dimension on the dxf correctly which is the 50mm length.

is there any way you could just provide a drawing with the dimensions or something like that?

Improbable Construct
Posts: 997
Joined: Tue Apr 10, 2012 3:21 am
Location: Fairhope, AL
Contact:

Re: ACME screw upgrade for Shapeoko Z-Axis

Post by Improbable Construct » Wed Mar 04, 2015 6:59 pm

phinsil6 wrote:sorry to make something so simple complicated, but I have tried opening in inkscape, fusion, autocad and its not opening right in any of them. it opens but the whole thing is scaled by 10. only reason i know this is because i'm able to measure one and only one dimension on the dxf correctly which is the 50mm length.

is there any way you could just provide a drawing with the dimensions or something like that?
Sure, here you go:
PS20101.pdf
(82.48 KiB) Downloaded 297 times
Shapeoko #Classified some of the bolts may be original parts.
Shapeoko 1 # ???? Stainless plates, still in the box.
Shapeoko 2 # 3926 not stock
Shapeoko 3 # 0003
Store:
http://ImprobableConstruct.com
Twitter:
https://twitter.com/ImprblConstruct

mikenmel08
Posts: 108
Joined: Wed Feb 04, 2015 7:07 pm
Location: The Mountains of North Carolina

Re: ACME screw upgrade for Shapeoko Z-Axis

Post by mikenmel08 » Sun Mar 29, 2015 3:50 pm

With the GRBL 0.9g is it still the $2 setting that gets changed when doing this upgrade?
Shapeoko 2 #8233

McOtis
Posts: 80
Joined: Sun Feb 09, 2014 12:21 am
Location: Maryland

Re: ACME screw upgrade for Shapeoko Z-Axis

Post by McOtis » Tue Mar 31, 2015 5:30 pm

mikenmel08 wrote:With the GRBL 0.9g is it still the $2 setting that gets changed when doing this upgrade?
Type $$ to display the list of parameters.
Next to each parameter will be a description.
Change the parameter for number of steps per mm for the z axis.

UnequalTech
Posts: 16
Joined: Fri Jun 27, 2014 2:05 am
Location: West Chester, PA

Re: ACME screw upgrade for Shapeoko Z-Axis

Post by UnequalTech » Sun Apr 19, 2015 2:43 am

Are these in stock?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Shapeoko 2 #?? w/Makita RT 0701C

WillAdams
Posts: 8514
Joined: Mon Apr 09, 2012 6:11 pm
Location: Pennsylvania --- south of the Turnpike, East of US-15
Contact:

Re: ACME screw upgrade for Shapeoko Z-Axis

Post by WillAdams » Sun Apr 19, 2015 2:53 am

Shapeoko 3XL #0006 w/Makita RT0701 Router w/0.125″ and ¼″ Elaire precision collets
Nomad 883 Pro #596 (bamboo)

Post Reply