Website Loading Slow

See a problem on the website, wiki, or forum? Tell us here.
Post Reply
Halfdead
Posts: 47
Joined: Tue Nov 12, 2013 6:40 am

Website Loading Slow

Post by Halfdead » Tue Dec 31, 2013 9:10 pm

Is it just me or is this website always really slow to load? Sometimes I can wait a good 30 seconds for it to fully load.

EDIT: Of course after I post this everything loads basically instantly, I wonder if they upgraded the service again?

EDIT: Took 15 seconds to load a page this time, something is wrong...

CrazyBillybob
Posts: 199
Joined: Mon Dec 16, 2013 2:09 pm
Location: Ohio
Contact:

Re: Website Loading Slow

Post by CrazyBillybob » Fri Jan 03, 2014 8:48 pm

HalfDead,

Your not the only one seeing this. I've tried the site on 3 different devices On 3 different ISPs All with the same latency issues. Ranges from 15 to 30 seconds irrespective of the time of day.

Thanks,
CBB

BotDoc
Posts: 23
Joined: Wed Oct 16, 2013 3:29 pm
Location: Chicagoland

Re: Website Loading Slow

Post by BotDoc » Fri Jan 03, 2014 10:31 pm

I have a similar experience with the site. I have a feeling it's being run off an extra arduino from the shapeoko parts inventory. ;)
ShapeOko #1728. 1000mm dual drive y, 500 mm double x, Acme Z, V2 motor plates, DW 660.

cvoinescu
Posts: 4442
Joined: Thu Jul 19, 2012 6:50 pm
Location: Camberley, UK
Contact:

Re: Website Loading Slow

Post by cvoinescu » Fri Jan 03, 2014 10:43 pm

It's slow for me too. I've seen this type of behavior before, when the site was doing a host name lookup for each client IP address, and many of them failed. (I'm not saying that's what this is, but it would explain why some people with otherwise good network connections see the problem while others don't.)
Proud owner of ShapeOko #709, eShapeOko #0, and of store.amberspyglass.co.uk

Tuckie
Posts: 20
Joined: Tue Aug 28, 2012 12:32 am

Re: Website Loading Slow

Post by Tuckie » Sat Jan 04, 2014 1:25 am

Custom pages seem significantly slower, e.g. new posts since your last visit.

Halfdead
Posts: 47
Joined: Tue Nov 12, 2013 6:40 am

Re: Website Loading Slow

Post by Halfdead » Sat Jan 04, 2014 9:27 pm

Yeah, I don't know what is causing it, but it needs to be fixed.

Brian
Posts: 78
Joined: Sat Jan 25, 2014 8:42 pm
Location: Saint Louis

Re: Website Loading Slow

Post by Brian » Wed Jan 29, 2014 3:47 am

I'm having the same issue, drives me nuts!
Brian
Shapeoko 2 #I have no idea
HF cutout tool, 72oz nema 17 steppers, TB6600 stepper drivers, Mach3 control

Post Reply