Router Stalls after 3min

Assembly questions and answers for the Shapeoko 3 CNC Mill
Post Reply
jgarza
Posts: 9
Joined: Thu Jul 02, 2015 12:30 am

Router Stalls after 3min

Post by jgarza » Sun Jan 31, 2016 11:53 pm

I have a Makita router and a SO3 I had a Dell laptop I'm not going into detail with the computer because I replaced ole girl shes about 12 yrs old. I bought a Toshiba Satellite C55-B5242X, Intel Pentium N3540, 15.6" Laptop With 4GB Memory, 750GB Hard Drive, Windows 10
15.6" Intel Pentium Laptop

•Processor: Intel Pentium N3540
•Memory: 4GB
•Display: 15.6" Screen
•Storage Drive: 750GB Hard Drive
•Optical Drive: DVDRW
•Ports: HDMI
•Operating System: Windows? 10
•Model: Toshiba Satellite C55-B5242X
•PLU# 8591989

the problem I'm having is that the router will run about 3min then stop. Ill look at the computer (Toshiba) and it said GRBL error. I have separated the receptacle they are not on the same circuit. I also ran a designated line to the router from my loadcenter I'm running 120v 15amps 60Hz. what I think it might be a frequency interference. I can run the program with the router off but as soon as I turn it on three minutes later bam its stops. yes the Dell did the same. yes I downloaded the new carbide motion software

jfdotcom
Posts: 50
Joined: Wed Jun 10, 2015 4:00 am
Location: Ohio
Contact:

Re: Router Stalls after 3min

Post by jfdotcom » Mon Feb 01, 2016 12:04 am

S3 #342 07/2015
My website
YouTube Channel

DonRonito
Posts: 10
Joined: Mon Dec 21, 2015 8:57 am

Re: Router Stalls after 3min

Post by DonRonito » Mon Feb 01, 2016 9:45 pm

I bought an usb isolator and my problems with carbide motion loosing connection seems to be fixed. Not sure if it's the same issue you have though.

jgarza
Posts: 9
Joined: Thu Jul 02, 2015 12:30 am

Re: Router Stalls after 3min

Post by jgarza » Thu Feb 04, 2016 1:11 am

yes Don I bought a double insolated USB cord and still disconnecting. I should be getting a Galvanic USB isolator in the mail see if this helps. I am thing about getting a quite spindle 24v dc from inventibles.

jgarza
Posts: 9
Joined: Thu Jul 02, 2015 12:30 am

Re: Router Stalls after 3min

Post by jgarza » Wed Feb 17, 2016 2:31 am

I'm glad to say these guys at Carbide 3D Shapeoko worked fast to get me a usb isolator and I haven't had a problem. I'm back in business.
I emailed support@carbide3d.com my problem and they sent me the isolator and my shapeoko is running fine now.

Post Reply