Page 5 of 7

Re: Build Log for #6971

Posted: Sun Feb 15, 2015 2:08 am
by Damin69
Todays updates ended with reworking some of yesterdays work. When working on getting everything squared up I kept fighting with not being able to square anything up. It was all square before I started adding on my new extrusions so was at a loss of what was going on. The only thing different on the frame were the 20x60s from open builds. Well upon closer inspection and measuring found that the 1000mm that I ordered were NOT 1000mm but 1003mm. What a pain the butt. So Had to pull them out of my build and move on with just using 20x40s that I had.. I got my Gantry all bolted together today. I am very PLEASED with the results...... There is NO flex at all.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Re: Build Log for #6971

Posted: Tue Feb 17, 2015 5:03 am
by Damin69
Still working on Updates here is a bit of progress for today. Bit of area to work items on edge have not figured out a clamping system for it yet.
And I got my Zeroing Probe made.
Image
Image
Image

Re: Build Log for #6971

Posted: Tue Feb 17, 2015 7:20 am
by megeshg
You plan to clamp to the bit?

Re: Build Log for #6971

Posted: Tue Feb 17, 2015 2:07 pm
by Damin69
megeshg wrote:You plan to clamp to the bit?
Yes will have to clamp to bit of chuck. I tested there is no electrical connection between the body of the makita and the chuck.

Re: Build Log for #6971

Posted: Wed Feb 18, 2015 4:23 am
by Damin69
(2015-02-17 Update) Well it was a productive day in the shop. I almost have my machine all back up and running. I got all my final essential wiring done that I have been after for quite some time. In the process found that the Solid State Relay I got to control my Router on/off is Bad. SO new one is on the way.Upgraded from 24V 6A PSU to a 36V 11Amp PSU. I got my Z Auto probe hooked up Got all my limit switches hooked up and re did all of my Drag Chains. By my Z Limit switch I ran a 12V line so that I can plug in the LEDs that I have lining my Dust shoe. 12 hours in the shop working on all the bits and Pieces did not have time to test everything out and get it that all set up in Mach3 yet will work on that tomorrow. Also have to get more labels made up for my ports on my Electronic enclosure

On to the Pictures
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Re: Build Log for #6971

Posted: Wed Feb 18, 2015 5:27 pm
by Cjm_warrior
This is huge compared to the little original shapeoko! got me excited now as I am hoping to get a 1000x1500 so its going to be a little smaller then this :shock:

Re: Build Log for #6971

Posted: Thu Feb 19, 2015 12:59 am
by Damin69
Well little progress today. Auto Z plate is working well. started on getting my new waste board bed layout done.
Image

Re: Build Log for #6971

Posted: Fri Feb 20, 2015 3:06 am
by Damin69
Todays Update. Got Relay working for turning Router on and off through Mach3. Auto Z touch plate is working good. All the T Tracks for new bed are screwed down and my new waste board is glued down and clamped. Hope tomorrow I can get my surfacing bit out and level it off.
Image
Image

Re: Build Log for #6971

Posted: Wed Mar 04, 2015 4:50 pm
by Chrisprols
really nice build log. thanks a lot for documenting it and sharing.

quick question : which terminal are you using to connect your limit switch ?

Re: Build Log for #6971

Posted: Wed Mar 04, 2015 5:02 pm
by Damin69
Chrisprols wrote:really nice build log. thanks a lot for documenting it and sharing.

quick question : which terminal are you using to connect your limit switch ?
Im using a C-10 Bob and I am using Pins 10, 11 & 12 for my limit switches.