Page 1 of 1

Need help getting aspire to work with shapeoko2

Posted: Sat Sep 13, 2014 2:23 am
by scott
I am new and i need all the help i can get. my machine run great with the "hello world" program. but i tried to run my own file and it works, but i put in for it to be 7" by 11" inches.....but when i run it, it cuts it all out with-in a two inch square......can anyone please help?

Re: Need help getting aspire to work with shapeoko2

Posted: Sun Sep 14, 2014 1:19 am
by dataway
Hi Scott I use Aspire with my Shapeoko 2 and it works great I am also running TinyG instead of GRBL . I could have a look at your gcode if you want to send it over and see if I can determine what is causing the issue. Also confirm what controller you are using..

John

Re: Need help getting aspire to work with shapeoko2

Posted: Sun Sep 14, 2014 11:56 am
by Improbable Construct
Are you working in inches or mm? If your machine expects mm and you drew in inches it could cause the sort of problem you are describing.

Re: Need help getting aspire to work with shapeoko2

Posted: Mon Sep 15, 2014 2:16 am
by ALuomala
Did you get the SO2 post-processor for Aspire? Here is the link for the post-processor (link) and here is instructions for where to place it (link).

Re: Need help getting aspire to work with shapeoko2

Posted: Mon Sep 15, 2014 5:44 pm
by Schruminator
I'm using Aspire and GRBL and it works awesome. I'm not sure exactly what is causing your issues (posting the g-code may help-- rename the end of the file from .nc or .gcode to .txt for posting on this forum if I recall)-- but it'll be worth the hassle once you get it sorted. It's an amazing program.

Also, for sure make sure that you have the ShapeOko post processor as ALuomala mentioned. I haven't bothered using the other options, but I understand they were sometimes buggy with the SO2.