Page 1 of 1

Carbide Motion upgrade from 3.0 to 5.0

Posted: Sat Dec 05, 2020 11:45 pm
by oldref
Is it a seemless upgrade to go from Carbide Motion 3.0,,, to Version 5.0....? I currently use Vectric Desktop. :?:
Thank you
Gerry

Re: Carbide Motion upgrade from 3.0 to 5.0

Posted: Tue Dec 08, 2020 12:44 am
by WillAdams
Upgrading from CM3 to CM5 requires:

- homing switches
- reflashing from Grbl 0.9 to 1.1
- a 64-bit computer if using Carbide 3D's reflashing tool

Please contact us at support@carbide3d.com

Re: Carbide Motion upgrade from 3.0 to 5.0

Posted: Tue Dec 08, 2020 8:04 pm
by oldref
Thanks Will

Re: Carbide Motion upgrade from 3.0 to 5.0

Posted: Thu Apr 15, 2021 3:10 am
by hatallica
I often go 6 months between projects, so I miss a lot of the incremental changes. My SO3 hasn't been updated since purchased over 5 years ago. So, as I understand:
Using Carbide Create 520, I am better off saving basic GRBL
I need to use a legacy version of Carbide Motion

Anything else that I need to know or watch out for?

Re: Carbide Motion upgrade from 3.0 to 5.0

Posted: Mon Apr 19, 2021 5:33 pm
by WillAdams
Actually, you should be fine w/ Carbide 3D Shapeoko.