How to mount DW660?

pourcirm
Posts: 44
Joined: Mon Apr 09, 2012 6:25 pm
Location: Saint Louis, MO
Contact:

Re: How to mount DW660?

Post by pourcirm » Sat Dec 29, 2012 2:37 am

I didn't realize the Dewalt mounts were so much bigger than the generic spindle mounts. Looks like it doesn't matter that I snapped that top one I'm actually going to need two new and completely different mounts. I may have a temporary spindle I can use to cut the new mounts, but I'm probably going to have to use a ziptie to hold the top of the spindle in place. Not sure how that will go...

@IC - I saw on the Wiki you had cut a red pair of mounts for your Dewalt out of 3/8ths HDPE. Are those holding up well or should I consider using another material?

@Levlandau2 - Thanks for the offer. If I have issues with this temporary spindle situation I'll email you.

Improbable Construct
Posts: 997
Joined: Tue Apr 10, 2012 3:21 am
Location: Fairhope, AL
Contact:

Re: How to mount DW660?

Post by Improbable Construct » Sat Dec 29, 2012 6:33 am

pourcirm wrote:
@IC - I saw on the Wiki you had cut a red pair of mounts for your Dewalt out of 3/8ths HDPE. Are those holding up well or should I consider using another material?
The mounts that I made out of HDPE are holding up quite well and are what I am still using. I think that with the shape of the DW660 and the design of the mounts that a harder plastic would be too brittle. As it is, you have to skid the DW660 up into the mounts with the cord facing out.
Shapeoko #Classified some of the bolts may be original parts.
Shapeoko 1 # ???? Stainless plates, still in the box.
Shapeoko 2 # 3926 not stock
Shapeoko 3 # 0003
Store:
http://ImprobableConstruct.com
Twitter:
https://twitter.com/ImprblConstruct

VeDub
Posts: 4
Joined: Tue Dec 04, 2012 3:30 am

Re: How to mount DW660?

Post by VeDub » Mon Dec 31, 2012 3:01 pm

If you remove the quick release collar on the DW660 you can use the stock mounts.

Granted it does bend the bracket when you tighten down the bolt...

Lower bracket goes right below the shaft lock and the upper bracket goes right below the AC input cable.

It does cover up 1 of the vent holes but I'm not too worried about it right now.

dr00bie
Posts: 12
Joined: Mon Oct 29, 2012 7:24 pm

Re: How to mount DW660?

Post by dr00bie » Tue Jan 01, 2013 8:33 pm

For what it's worth, I am still using the stock mounts with my DW660. I bent the cheap metal plate a little and it seems to fit fine. I plan to switch over, but the 7mm thick HDPE cutting board that I have atm is not thick enough to use (without joining multiple mounts together and using that). I plan to order some plastic at some time in the future and get some real mounts cut out. Right now I am still very occupied by the design workflow on linux, so I am not too worried about the mount atm..

Drew

pourcirm
Posts: 44
Joined: Mon Apr 09, 2012 6:25 pm
Location: Saint Louis, MO
Contact:

Re: How to mount DW660?

Post by pourcirm » Thu Jan 03, 2013 3:18 am

So my temporary spindle option hasn't panned out and I haven't been able to repair my burnt out generic spindle. As such IC or levlandau2 would either of you still be willing to machine me a set of mounts for the new Dewalt I just ordered? PM me about any details we need to work out.

Improbable Construct
Posts: 997
Joined: Tue Apr 10, 2012 3:21 am
Location: Fairhope, AL
Contact:

Re: How to mount DW660?

Post by Improbable Construct » Thu Jan 03, 2013 2:06 pm

I am away from my machine for the next 3-4 weeks unfortunately. I would be happy to make you some mounts when I get back, if you can wait that long.
Shapeoko #Classified some of the bolts may be original parts.
Shapeoko 1 # ???? Stainless plates, still in the box.
Shapeoko 2 # 3926 not stock
Shapeoko 3 # 0003
Store:
http://ImprobableConstruct.com
Twitter:
https://twitter.com/ImprblConstruct

Jimmy0x52
Posts: 82
Joined: Mon Dec 17, 2012 5:20 am

Re: How to mount DW660?

Post by Jimmy0x52 » Thu Jan 03, 2013 2:09 pm

IC how can your survive being away that long??? :)

levlandau2
Posts: 187
Joined: Tue Apr 17, 2012 1:52 am
Location: Minneapolis, MN, USA

Re: How to mount DW660?

Post by levlandau2 » Thu Jan 03, 2013 2:35 pm

@pourcirm

I will try to mill the mounts for you tonight or tomorrow. I'll email you or post here when I am done.

Jimmy0x52
Posts: 82
Joined: Mon Dec 17, 2012 5:20 am

Re: How to mount DW660?

Post by Jimmy0x52 » Thu Jan 03, 2013 6:57 pm

Could someone do the same for me? I'll pay shipping. I can't find my dremel but I bought a DW660. Will be hard to mount one without the other :)

levlandau2
Posts: 187
Joined: Tue Apr 17, 2012 1:52 am
Location: Minneapolis, MN, USA

Re: How to mount DW660?

Post by levlandau2 » Thu Jan 03, 2013 7:28 pm

@Jimmy0x52

let me see how the first set mills, and if it works well I can probably quickly mill a second. That is assuming there are no surprises :-).

Post Reply